Ion Ceban a venit cu un mesaj de felicitare a profesorilor în ajunul zilei profesionale a acestora

Primarul general Ion Ceban a venit cu un mesaj de felicitare a profesorilor în ajunul zilei profesionale a acestora. Edilul spune că această categorie de persoane trebuie promovată...

Primarul general Ion Ceban a venit cu un mesaj de felicitare a profesorilor în ajunul zilei profesionale a acestora. Edilul spune că această categorie de persoane trebuie promovată la maxim, întrucât acești oameni pun bazele fiecărui copil.

„Dumneavoastră sunteți cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecția vieții. Ați fost şi rămâneți promotorii bunătății, demnității umane şi cei mai buni prieteni ai copiilor şi părinților. Meseria dvs este cea mai importantă și nu este deloc ușoară, mai ales în condițiile actuale când pe umerii dvs. s-a pus o mare responsabilitate pentru grija copiilor noștri. Astăzi, profesorii se află în centrul vieţii sociale, aplică noi programe educaționale, noi metode de lucru, realizează proiecte științifice,

Vă mulţumesc, stimaţi profesori, pentru munca nobilă, fidelitatea faţă de profesie, efortul zilnic depus pentru  creşterea şi educarea tinerelor generaţii. Vă doresc multă sănătate, ani lungi şi realizări frumoase, bunăstare familiilor, putere de a continua lucrul pe care îl faceţi cu atâta dragoste şi dăruire, optimism şi nu în ultimul rând, elevi motivaţi, curioşi şi recunoscători. Astăzi la ora 14 00 la Palatul Republicii este organizat și un eveniment dedicat pentru Dvs stimați pedagogi. Și ca în fiecare an și de această dată, Primăria Chișinău va premia mai mulți profesori. La mulți ani iubiți profesori”, a declarat Ceban.

Ceban spune că în continuare își dorește ca profesorii să beneficieze de condiții mai bune, salarii decente și de grija noastră.

„În prezent, total cadre didactice angajate în municipiu sunt 10.300 dintre care de bază 9200. Total cadre didactice inclusiv în instituțiile private 11.207, cele de bază 9.905.

Posturile vacante în municipiul Chișinău: În luna septembrie, în instituțiile de învățământ general din mun. Chișinău se confirmă 465 de funcții didactice vacante. Primăria Chișinău oferă câte 1000 de lei pentru închirierea spațiului locativ de către tinerii specialiști în primii 3 ani de activitate”, a declarat edilul.

Pentru anul 2021 – 120 de tineri specialiști vor beneficia. Depunerea dosarelor noilor beneficiari este în proces. La fel profesorii beneficiază de compensare pentru călătoria cu transportul public. În ultima perioadă mai mulți profesori din municipiu au fost în vizite de lucru în alte orașe.

„Și nu în ultimul rând am susținut și am avut o colaborare strânsă cu toți profesorii pentru a comunica despre importanța vaccinării, iar cei care nu pot să se vaccineze să îi asigurăm cu teste gratuite. Știu că Autoritățile Centrale, Locale trebuie să facă mult mai mult pentru DVS, meritați mult mai mult și cred că încet cu acțiuni concrete să ajungem la un nivel mai înalt, nu doar prin vorbe dulci de la microfoane și tribune, dar cu fapte concrete”, a conchis primarul general.

In this article