Peste 450 de angajați ai blocurilor alimentare din grădinițele orașului Chişinău vor primi un ajutor material echivalent cu un salariu de funcţie

Peste 450 de angajați în cadrul blocurilor alimentare ale grădinițelor din oraşul Chişinău, vor primi un ajutor material în cuantum de un salariu de funcţie. Potrivit primarului general...

Peste 450 de angajați în cadrul blocurilor alimentare ale grădinițelor din oraşul Chişinău, vor primi un ajutor material în cuantum de un salariu de funcţie.

Potrivit primarului general Ion Ceban, cheltuielile în suma de 1 milion 692 mii lei, vor fi acoperite din bugetul municipal.

„S-a propus acordarea banilor bucătarilor din grădiniţe, care au un salariu mic și pentru ai susține, deoarece Primăria Chișinău nu poate să majoreze salariile.
Anterior am transmis și solicitarea către autoritățile centrale pentru a majora salariile angajaților din domeniu.

Aceasta este de fapt principala cauză a crizei de personal la blocurile alimentare în instituţiile de învăţământ – salariul neatractiv în raport cu munca prestată”, a declarat edilul.

Salariul lunar brut al magazionerului constituie – 2420 lei; al bucătarului – 3678 lei, al bucătarului auxiliar – 2442 lei.

In this article