Ion Ceban: Fiecare instituție socială trebuie asigurată din contul statului cu generatoare

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că este gata să transmită un demers Guvernului pentru a asigura toate instituțiile sociale din țară cu generatoare electrice. Edilul a propus...

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că este gata să transmită un demers Guvernului pentru a asigura toate instituțiile sociale din țară cu generatoare electrice. Edilul a propus ca CMC să elaboreze astăzi un demers în acest sens, care să fie contrasemnat.

”Faceți, vă rog, o scrisoare publică pentru toate instituțiile educaționale. Și eu cred că contrasemnează tot consiliul. Solicităm ca fiecare instituție socială din municipiul Chișinău și din țară să aibă generatoare pentru a securiza măcar instituțiile sociale din contul statului, din contul statului. Ele trebuie, conform legii, asigurate. Deci asta nu este treaba autorității publice locale. Astăzi să fie plecat acest demers până la finalizarea ședinței. Foarte bună propunere. În rând, primarul general și toți consilierii. Să vedem în cât timp ne asigură. De la Briceni și până la Vulcănești, fiecare instituție educațională, fiecare școală și fiecare grădiniță. Să nu ne umblați cu bocitul”, a declarat Ion Ceban.

Primarul a amintit și despre cele de șeful Direcției Sănătate a Capitalei, Boris Gîlca, care a declarat că, ieri, 8 din cele 9 spitale municipale s-au conectat imediat, în mod automat, sursele alternative, generatoarele electrice. Totuși, la Spitalul clinic municipal de Ftiziopneumologie nu a fost temporar curent electric, deoarece spitalul nu are generator, iar la Spitalul clinic municipal pentru copii nr. 1, generatorul, care este unul de capacitate mică, a asigurat, în regim de urgență, curentul necesar în Unitatea de Primiri Urgente și în Departamentul de Terapie Intensivă și Reanimare.

In this article