Peste 40 plicuri cu droguri în Cahul și trei bărbați reținuți

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Sud, de comun cu Inspectoratul Național de Investigații, Direcția Sud, au reținut marți trei bărbați pentru trafic de...

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Sud, de comun cu Inspectoratul Național de Investigații, Direcția Sud, au reținut marți trei bărbați pentru trafic de droguri, dintre care unul își ispășise pedeapsa cu închisoarea pentru 30 de ani, pentru  infracțiuni similare.

În acest sens, sub conducerea procurorilor PCCOCS, la Cahul au avut loc patru percheziții la domiciliile bănuiților, precum și la o vulcanizare auto dintr-un sat din raion a unuia din bănuiți, unde potrivit datelor din dosar, angajații erau remunerați și prin acordarea a câte trei plicuri cu marijuana pe săptămână.

Prin urmare, oamenii legii au ridicat de la bănuiți peste 40 plicuri autosigilante cu droguri de tip marijuana, pe care aceștia intenționau să le pună în vânzare; plante verzi și masă vegetală mărunțită asemănătoare cânepei; seringi care conțineau un lichid cafeniu în el, care urmează a fi supuse expertizării; mijloace bănești care ar proveni din trafic de droguri; un dispozitiv pentru plantarea semințelor de cânepă; telefoane mobile, cu diferite numere active, folosite la comiterea infracțiunii, dintre care doar cinci telefoane au fost ridicate de la un singur bănuit; precum și două stații radio portative folosite pentru comunicare în scop infracțional.

Cei trei au vârste cuprinse între 35 și 66 ani, iar procurorii PCCOCS urmează să le formuleze și prezinte învinuirile, pentru ulterioara aplicare a arestului preventiv în privința acestora. Investigațiile continuă, pentru stabilirea întregii rețele a grupului infracțional, timp în care cei vizați în dosar se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article