Persoana suspectată de comiterea omorului de la Telenești a fost reținută de polițiști

La 11 mai curent, în jurul orei 18:20, poliția din Telenești a fost sesizată telefonic de o locuitoare a orașului Telenești care a comunicat că și-a găsit vecinul...

La 11 mai curent, în jurul orei 18:20, poliția din Telenești a fost sesizată telefonic de o locuitoare a orașului Telenești care a comunicat că și-a găsit vecinul decedat. Cadavrul bărbatului de 70 de ani, cu multiple plăgi de cuțit în regiunea capului, zăcea în propriul domiciliu din orașul Telenești.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru omor intenționat săvârșit cu deosebită cruzime.

La scurt timp de la comiterea infracțiunii, bărbatul suspectat de comiterea infracțiunii a fost reținut pentru 72 de ore. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 19 ani din aceeași localitate, care anterior a mai fost cercetat penal pentru diverse infracțiuni.

Acțiunile de investigație au fost realizate de ofițerii Direcției Investigații Criminale a INI, în comun cu polițiștii IP Telenești, cu suportul ofițerilor de investigație ai DP Chișinău, sub conducerea procurorilor din Telenești.

Conform legii penale persoana vinovată de comiterea infracțiunii prevăzute la art.145 al.2 Cod Penal riscă pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 de ani sau detenţiune pe viață.

In this article