Persoană în stare de ebrietate cu comportament agresiv reținută de carabinieri

Cazul a avut loc în dimineața zilei de 10 ianuarie curent în jurul orelor 09:30, pe strada A. Russo din sectorul Ciocana al capitalei. Liniștea locatarilor din preajmă...

Cazul a avut loc în dimineața zilei de 10 ianuarie curent în jurul orelor 09:30, pe strada A. Russo din sectorul Ciocana al capitalei. Liniștea locatarilor din preajmă a fost tulburată de o persoană de gen masculin în stare de ebrietate, ce manifesta un comportament agresiv și exclama cu glas tare cuvinte necenzurate.

O patrulă de carabinieri din cadrul Direcției regionale Centru a IGC, ce asigura ordinea publică în zonă, a stopat bărbatul nestăpânit, îndemnându-l să înceteze acțiunile sale ilegale. Insul a devenit și mai agresiv când a văzut oamenii legii. Acesta s-a năpustit asupra unui carabinier cu pumnii și ulterior a scos din buzunar o foarfecă, având intenția de a-l străpungă în zona capului. Carabinierii au fost nevoiți să aplice forța fizică și mijloacele speciale pentru a-l imobiliza pe agresor.

Bărbatul a fost condus la IP Ciocana pentru identificare și documentare. Acesta s-a dovedit a fi locuitor al or. Fălești în vârstă de 34 de ani. Pe faptul dat a fost începută o cauză penală conform art.349, al. 2, lit. (a) Ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească cu aplicarea violenţei periculoase pentru viaţa sau sănătatea persoanelor menţionate.

In this article