Persoana, care a stat lângă femeia cu virusul COVID-19, NU a fost infectată

Pasagerul, care a stat în avion aproape de femeia infectată cu noul tip de coronavirus, nu a fost infectat. Declarațiile au fost făcute de către directorul Agenției de...

Pasagerul, care a stat în avion aproape de femeia infectată cu noul tip de coronavirus, nu a fost infectat. Declarațiile au fost făcute de către directorul Agenției de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul unei conferințe de presă, după ședința Punctului Focal Național.

„Una din persoanele examinate a fost persoană, care a stat în preajma bolnavei și e cu rezultat negativ. Aici vreau să fac precizări: persoana, chiar dacă prezintă rezultat negativ, nu înseamnă că întrerupem orice relație cu ea și punem punct. Ea se va afla în continuare la monitorizarea medicului de familie.”, a spus Nicolae Furtună.

Furtună a mai spus că persoanele, care au simptome ale coronavirusului pot fi izolate și la domiciliu, nu doar în spital, despre aceasta vorbesc normele internaționale și prevederile OMS.

Totodată, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că au fost identificate toate 44 de persoane, care au stat în nemijlocita apropiere cu pacienta. Oamenii au fost informați de situația creată și despre obligativitatea de a se autoizola.

In this article