Pericol de INCENDIU în R. Moldova: Recomandări pentru cetățeni

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un Cod galben privind pericol excepțional de incendiu cu caracter natural, cu posibilitatea răspândirii acestuia pe arii extinse în R. Moldova. Avertismentul...

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un Cod galben privind pericol excepțional de incendiu cu caracter natural, cu posibilitatea răspândirii acestuia pe arii extinse în R. Moldova.

Avertismentul este valabil în perioada 31 mai – 6 iunie curent.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor.

„În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scânteie poate provoca incendii de vegetație, dar și în sectorul locativ”, avertizează IGSU.

Cetățenii sunt rugați să se abțină de la utilizarea focului în preajma lanurilor, spațiilor forestiere, precum și locurilor de agrement cu scopul prevenirii izbucnirii incendiilor pe arii extinse. De asemenea, maturii sunt îndemnați să acorde atenție maximă copiilor și să nu le permită jocul cu focul pentru evitarea producerii incendiilor și altor situații de risc.

Prognoza meteo arată că miercuri ne vom bucura de vreme frumoasă și fără precipitații.

Vântul va sufla din nord slab la moderat, iar temperatura maximă va fi între plus 23 și plus 28 de grade Cesius.

In this article