Percheziții la Primăria mun. Comrat într-un dosar de abuz de serviciu

Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud (DGT) a CNA și procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție efectuează, astăzi, acțiuni de urmărire penală la sediul Primăriei mun. Comrat. Perchezițiile se...

Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud (DGT) a CNA și procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție efectuează, astăzi, acțiuni de urmărire penală la sediul Primăriei mun. Comrat.

Perchezițiile se desfășoară în cadrul unei cauze penale de abuz de serviciu în care este vizat un viceprimar și un specialist al Primăriei, dar și 3 agenți economici. Potrivit materialelor cauzei, factori de decizie ai Primăriei Comrat, folosindu-se de situația de serviciu și acționînd din interes material și personal, a favorizat și ar favoriza în continuare trei agenți economici la procedurile de achiziții publice.

Faptul favorizării agenților economici este constatat prin contractele semnate de către aceștia cu Primăria, în valoare de 135 de milioane de lei, pe parcursul perioadei 2019-2022. Asta în condițiile în care factorii de decizie ai Primăriei cunoșteau că toate companiile sînt gestionate de aceeași familie, folosesc același utilaj și echipament tehnic, iar personalul indicat în oferte este unul și același pentru toate 3 întreprinderi.

Astfel, în dimineața zilei de 7 noiembrie, ofițerii DGT Sud și procurorii anticorupție au descins la unul dintre viceprimarii Primăriei Comrat, la un specialist al Primăriei și la biroul, unde își desfășoară activitatea cei 3 agenți economici. În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, iar toate persoanele vizate în dosar sînt cercetate în stare de libertate.

Oficiul sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

In this article