Percheziții la Ocnița: Trei bărbați, bănuiți de organizarea migrației ilegale

Pe parcursul săptămânii curente au fost realizate în raionul Ocnița mai multe percheziții domiciliare la bănuiți de organizarea migrației ilegală. Potrivit Poliției de Frontieră, acțiunile s-au desfășurat în...

Pe parcursul săptămânii curente au fost realizate în raionul Ocnița mai multe percheziții domiciliare la bănuiți de organizarea migrației ilegală.

Potrivit Poliției de Frontieră, acțiunile s-au desfășurat în comun cu polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD și cei din Direcția Acțiuni Speciale la Frontieră, în coordonare cu Procuratura Ocnița.

În rezultatul descinderilor au fost ridicate obiecte artizanale presupus pentru consum de droguri, pretinse substanțe psihotrope și alte obiecte care ar servi ca probe în cadrul cauzei penale.

Amintim că angajații din cadrul Direcției regionale NORD împreună cu ofițerii Agenției Europene FRONTEX au destructurat un grup criminal organizat specializat în migrația ilegală.

Membrii grupului au fost reținuți în flagrant delict în zona de frontieră, unde ar fi organizat pentru un cetățean ucrainean migrarea ilegală din Ucraina în R. Moldova, inclusiv urmau să asigure și șederea temporară în țara noastră. La fața locului echipa comună de control a depistat trei cetățeni moldoveni, serviciile cărora ar fi costat 4.000 de dolari.

În urma unei operațiuni comune a autorităților de drept din Republica Moldova pentru cei trei conaționali a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 15 zile.

Măsurile procesual penale continuă, în vederea identificării tuturor membrilor grupării şi atragerea lor la răspundere, inclusiv acumularea tuturor materialelor pe caz.

In this article