Percheziții la mai multe companii într-un dosar de evaziune fiscală de circa 800 milioane lei: au folosit ilegal alcool etilic nedenaturat la fabricarea dezinfectantului anti-Covid-19

Ofițerii Direcției investigații complexe a INI și cei ai DGUP  a IGP, de comun cu procurorii PCCOCS, au efectuat percheziții la mai multe companii, într-un dosar de evaziune fiscală în...

Ofițerii Direcției investigații complexe a INI și cei ai DGUP  a IGP, de comun cu procurorii PCCOCS, au efectuat percheziții la mai multe companii, într-un dosar de evaziune fiscală în sumă de aproximativ 800 milioane lei, în perioada 2019-2021.

Potrivit oamenilor legii, companiile percheziționate în Chișinău au beneficiat nejustificat de scutiri semnificative de impozite la folosirea alcoolului etilic nedenaturat. Mai exact, companiile au solicitat și au primit o astfel de scutire, așa cum au declarat eronat că ar folosi produsul la fabricarea parfumurilor și produselor cosmetice. În realitate, produsul a fost folosit la fabricarea dezinfectantului anti-Covid-19, în cantități enorme – de ordinul decalitrilor.

Prin urmare, oamenii legii au descins cu percheziții la sediile companiilor, de unde au ridicat spre cercetare seturi de documente și purtători de informații. Investigațiile sunt în continuă desfășurare, timp în care părțile se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

 

In this article