Percheziții la mai multe adrese din capitală

Aduceau haine și încălțăminte din Turcia, prin contrabandă, și le vindeau în Capitală. Este schema pusă la cale de doi bărbați și o femeie din municipiul Chișinău, care,...

Aduceau haine și încălțăminte din Turcia, prin contrabandă, și le vindeau în Capitală. Este schema pusă la cale de doi bărbați și o femeie din municipiul Chișinău, care, acum, sunt cercetați penal pentru infracțiunea comisă, transmite Breaking News.

Potrivit informațiilor acumulate, mărfurile de contrabandă erau introduse în țară prin intermediul unui microbuz de pasageri și colete de pe ruta Turcia – Republica Moldova, iar apoi, repartizate unor comercianți din Chișinău.

Imediat după această depistare, ofițerii subdiviziunilor specializate ale Vămii și procurorii PCCOCS au descins la mai multe adrese din Capitală. Percheziții au fost efectuate la domiciliile, depozitele și magazinele deținute de suspecți. Aici au fost depistate loturi impunătoare de haine și încălțăminte, fără acte de proveniență.

Valoarea loturilor ridicate în cadrul reținerilor operate este estimată la peste 2,5 milioane de lei.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale a grupării și identificării tuturor persoanelor implicate în schema de contrabandă deconspirată. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.

In this article


Join the Conversation