Percheziții la doi procurori într-un dosar de îmbogățire ilicită

Procurorii și ofițerii anticorupție, au efectuat mai mai multe percheziții la 2 procurori și rudele acestora, într-un dosar de îmbogățire ilicită (art.3302  alin.2 din Codul penal). Cauza penală a...

Procurorii și ofițerii anticorupție, au efectuat mai mai multe percheziții la 2 procurori și rudele acestora, într-un dosar de îmbogățire ilicită (art.330 alin.2 din Codul penal).

Cauza penală a fost pornită în luna noiembrie 2023, de către Procurorul General interimar, în baza procesului penal intentat de Procuratura Anticorupție urmare a autosesizării din informațiile apărute în spațiul public.

Potrivit materialelor administrate, persoanele vizate activând în funcțiile de procurori, au dobândit și deținut bunuri înscrise formal pe persoane terțe, precum și au efectuat cheltuieli valoarea cărora depășesc veniturile legal obținute cu 1,2 milioane lei.

În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate obiecte și documente care urmează a fi verificate sub aspectul pertinenței și concludenții pentru cauza penală.

În continuare, urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cauzei pentru adoptarea unei decizii în condițiile legii, despre care va fi informată opinia publică.

Exercitarea urmăririi penale este efectuată de Procuratura Anticorupție, suportul operativ fiind asigurat de CNA.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article