Percheziții la Colonița: Bunuri de două milioane, găsite de procurori

Dispozitive tehnice de circa 2.000.000 de lei, printre care vehicule de uz industrial, inclusiv măturătoare de străzi, generator electric, calculatoare portabile, motoare pentru barcă, au fost descoperite la...

Dispozitive tehnice de circa 2.000.000 de lei, printre care vehicule de uz industrial, inclusiv măturătoare de străzi, generator electric, calculatoare portabile, motoare pentru barcă, au fost descoperite la Colonița.

Perchezițiile au fost desfășurate în incinta unei întreprinderi agricole din comună. Potrivit oamenilor legii, dispozitivele furate din Uniunea Europeană ar fi fără acte de proveniență, iar în Moldova ar fi fost aduse prin contrabandă.

Acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate ca urmare a sesizării Interpol cu privire la un vehicul de uz industrial – măturător de străzi furat din Italia. În timpul documentării cazului, ofițerii au constatat că, de fapt, aceștia o foloseau la colectarea resturilor de grâu, în depozite.

De asemenea, oamenii legii au depistat și două containere pline cu diverse bunuri fără acte de proveniență, care ar fi fost introduse în Moldova prin contrabandă. Containerele conțin valori materiale de uz casnic, tehnic, tehnică de calcul, aparate electronice, calculatoare, încălțăminte, parfumuri, instrumente pentru construcții, prezumtiv furate din Uniunea Europeană.

Bunurile au fost indisponibilizate pe durata investigațiilor. Acțiunile de urmărire penală continuă, timp în care figuranții din dosar beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article