Percheziții inopinate în Penitenciarul nr.15-Cricova/Telefoane mobile, răngi metalice și obiecte tăioase, printre obiectele ridicate de oamenii legii

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) permanent depune eforturi pentru a preveni și combate ilegalitățile din penitenciare. Astăzi, 12 ianuarie 2022, la inițiativa și cu suportul conducerii ANP, în...

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) permanent depune eforturi pentru a preveni și combate ilegalitățile din penitenciare.
Astăzi, 12 ianuarie 2022, la inițiativa și cu suportul conducerii ANP, în temeiul cumulării mai multor informații operative, de către Direcția siguranță și regim penitenciar cu suportul altor direcții a ANP și DDS „Pantera” au fost efectuate percheziții inopinate în Penitenciarul nr.15-Cricova.
Operațiunea s-a desfășurat într-un singur sector de locuit, iar urmare a percheziţiilor efectuate au fost depistate şi ridicate: telefoane mobile, încărcătoare pentru telefon mobil, căști audio, cabluri USB, baterii pentru telefon mobil, reșouri electrice, răngi metalice, cuțite, fierbătoare electrice, obiecte tăioase, basamac, bragă și dispozitive de stocare a informațiilor.
Perchezițiile au fost desfășurate în conformitate cu Codul de Executare și Statutul executării pedepsei de către condamnați, iar unul dintre scopurile ANP reprezintă desfăşurarea cu regularitate a percheziţiilor planificate şi inopinate în vederea depistării şi descoperirii infracțiunilor ce se pregătesc sau se săvârșesc în penitenciare.

In this article