Percheziții acasă la Igor Dodon. Este vizat într-un dosar penal pentru corupție, finanțare ilegală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită

Procurorii anticorupție, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și cei ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au inițiat percheziții, în dimineața de 24 mai, acasă la ex-președintele R....

Procurorii anticorupție, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și cei ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au inițiat percheziții, în dimineața de 24 mai, acasă la ex-președintele R. Moldova Igor Dodon. Reprezentanta Procuraturii Mariana Cherpec a precizat că este vorba despre un dosar penal pornit în baza mai multor articole din Codul Penal.

Confirmăm efectuarea perchezițiilor de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu CNA și SIS la domiciliul ex-președintelui RM, Dodon Igor. Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (corupere pasivă) art.181/2 (acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337( trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, a declarat pentru NM Mariana Cherpec.

Pe 18 mai, procurorul general interimar Dumitru Robu a dispus pornirea urmăririi penale pe marginea înregistrărilor apărute în spațiul public în vara anului 2019, imagini în care fostul președinte Igor Dodon discută cu Vladimir Plahotniuc despre o sacoșă cu un conținut necunoscut. Se întâmplă după ce Curtea de Apel Chișinău (CA) a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău (sector Ciocana) privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki.

Igor Dodon a comentat decizia într-o emisiune televizată. El a spus că nu intenționează să părăsească țara și a menționat că nu exclude că va fi arestat.

In this article