Maia Sandu își sărbătorește ziua de naștere! Președinta țării împlinește 50 de ani

Președinta Republicii Moldova este omagiată astăzi, 24 mai! Maia Sandu împlinește vârsta de 50 de ani. Dacă anul trecut șefa statului nu a sărbătorit, având parte de o...

Președinta Republicii Moldova este omagiată astăzi, 24 mai! Maia Sandu împlinește vârsta de 50 de ani. Dacă anul trecut șefa statului nu a sărbătorit, având parte de o zi obișnuită cu mai multe ședințe de lucru programate, anul acesta, președinta a plecat în Statele Unite ale Americii într-o vizită neoficială. În 25 mai, ea va ține un discurs în faţa studenților de la Harvard Kennedy School.

Cu doi ani în urmă, Maia Sandu a preferat să-și sărbătorească aniversarea printr-un salt cu parașuta.

Maia Sandu s-a născut în data de 24 mai 1972 în satul Risipeni, raionul Fălești. Președinta țării este de profesie economist, iar între anii 2009 – 2010 a studiat la Harvard Kennedy School of Government, unde a obținut titlul de master în administrație publică. Timp de doi ani a fost consilier al directorului executiv la Banca Mondială.

A fost ministru al Educației din 2012 până în 2015, iar din iunie 2019 până în noiembrie același, Maia Sandu a fost premier al țării, iar din decembrie anul trecut este prima femeie președinte pe care a avut-o vreodată R. Moldova.

In this article