Pedeapsă de 11 ani de închisoare, pentru vătămare intenționată gravă a integrității corporale în legătură cu îndeplinirea de către victimă a obligaţiilor de serviciu

La 25 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău.   Astfel, potrivit sentinței,...

La 25 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău.

 

Astfel, potrivit sentinței, un bărbat în vârstă de 64 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății în legătură cu îndeplinirea de către victimă a obligaţiilor de serviciu sau obşteşti (art.151 alin.(2), lit.c) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 11 ani, cu executare în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului a sumei de 600 000 lei cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin infracțiune, a sumei de 95 611 lei – cu titlu de prejudiciu material, și 6000 lei – cu titlu de cheltuieli judiciare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la 23 iulie 2021, aproximativ ora 15:10, conducând un autocamion, în timp ce intenționa să părăsească teritoriul Terminalului Vamal, din mun.Chișinău , a fost somat de către un angajat al terminalului să prezinte tichetul care i-ar permite asest fapt.

Ignorând cerințele enunțate, inculpatul a accelerat și a părăsit teritoriul terminalului. A stopat autocamionul, a ieșit din acesta și a avut un schimb de replici cu angajatul nominalizat, după care a urcat la volanul autocamionului, iar victima s-a poziționat în fața acestuia, îngrădindu-i calea, în așa mod ca să fie văzut de șofer.

În detrimentul acestui fapt, inculpatul a accelerat și l-a tamponat pe angajatul enunțat, doborându-l la pământ, după care l-a traversat cu roata autocamionului, cauzându-i victimei, conform raportului de expertiză judiciară fracturi ale coastei și alte fracturi, care se califică ca o vătămare corporală gravă.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article