Pedeapsă cu închisoarea, pentru un bărbat din raionul Ialoveni care și-a omorât consăteanul

Vineri, la 12 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Hâncești, sediul Ialoveni, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Ialoveni. Astfel, potrivit sentinței,...

Vineri, la 12 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Hâncești, sediul Ialoveni, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Ialoveni.

Astfel, potrivit sentinței, un bărbat în vârstă de 38 de ani, a fost recunoscut vinovat de omor, fiindu-i stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 7 ani și 6 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, la data de 21 ianuarie 2023, aproximativ la orele 02:00, inculpatul, fiind în stare de ebrietate alcoolică, aflându-se la domiciliul victimei, într-un sat din raionul Ialoveni, în urma unui conflict, intenționat i-a aplicat acesteia mai multe lovituri, inclusiv cu un cuțit în regiunea gâtului, cauzându-i vătămări corporale incompatibile cu viața, care au dus la decesul bărbatului.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article