Pedeapsă cu închisoarea, pentru tânărul care a omorât o minoră în raionul Ialoveni și i-a profanat cadavrul

La 13 februarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Hâncești, sediul Ialoveni, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Ialoveni.          Astfel, potrivit sentinței,...

La 13 februarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Hâncești, sediul Ialoveni, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Ialoveni.         
Astfel, potrivit sentinței, un tânăr în vârstă de 18 ani, a fost recunoscut vinovat de omor al unei persoane minore, săvârșit cu deosebită cruzime (art.145 alin.(2) lit.e), j) din Codul penal) și profanarea cadavrului (art.222 alin.(1) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 9 ani și o lună, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.
Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, în beneficiul succesorului părții vătămate, a sumei de 25 085 lei, cu titlu de prejudiciu material cauzat prin săvârșirea infracțiunii și încasarea în beneficiul statului a sumei de 62 908 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.
Reamintim că, potrivit învinuirii, în luna august 2022, inculpatul, fiind în stare de ebrietate, în stradă, pe timp de noapte, în urma unei cerți cu victima minoră, a înjunghiat-o cu un cuțit de bucătărie în regiunea gâtului, toracelui și abdomenului, în urma căror fapte, victima a decedat pe loc.
Ulterior, învinuitul, a întreținut un raport sexual cu corpul neînsuflețit al victimei, după care l-a târât într-o gospodărie abandonată și l-a acoperit cu crengi, pentru a ascunde urmele crimei.
Inculpatul și-a recunoscut vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.
În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.
In this article