Pe timp de caniculă, Primăria amenajează corturi cu apă potabilă în cele mai aglomarate spații ale capitalei

Pe timp de caniculă, preturile vor amenaja corturi speciale în cele mai aglomerate spații și zone ale sectoarelor Capitalei, acolo unde trecătorii vor putea bea apă și cere...

Pe timp de caniculă, preturile vor amenaja corturi speciale în cele mai aglomerate spații și zone ale sectoarelor Capitalei, acolo unde trecătorii vor putea bea apă și cere ajutor în caz de necesitate.

În sectorul Râșcani, punctul de aprovizionare cu apă potabilă va fi amenajat în Complexul Memorial „Feciorilor patriei – memorie veșnică”, la Botanica zona specială se va afla la intersecția Cuza-Vodă – Independenței, iar la Buiucani – pe strada Ion Creangă, 74. Corturile anticaniculă vor fi și în sectorul Ciocana pe bd. Mircea cel Bătrân 2, chiar pe alee, iar în Centru – pe bd. Ștefan cel Mare 136, în preajma magazinului ”Gemenii”.

În următoarele zile, în funcţie de situaţie, vor mai fi deschise corturi anticaniculă şi în alte locaţii. Pe perioada estivală funcţionează şi cișmele de apă. Pe lângă acestea, în preajma Parcului „Valea Trandafirilor” activează fără întrerupere buveta, a cărei apă este testată şi filtrată în permanenţă.

”Totodată, am cerut ca toate unitățile de transport public dotate corespunzător, să conecteze sistemul de aer condiționat. De asemenea, pentru a minimiza impactul caniculei, în toate sectoarele capitalei sunt stropite cu apă străzile și bulevardele principale, unde circulă transportul public. Am rugat ca responsabilii să atragă atenție deosebită şi persoanelor care muncesc în spații deschise, pe șantiere, în piețe sau transport public”, a scris primarul Ion Ceban.

Totodată, în perioada cu temperaturi caniculare, subdiviziunile municipale, în comun cu Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău și Direcția municipală pentru Siguranța Alimentelor vor asigura: supravegherea calităților produselor perisabile prin monitorizarea condițiilor de păstrare a mărfurilor alimentare în piețe; starea sanitară a bazinelor acvatice, a plajelor şi a apei potabile din surse centralizate; instruirea personalului din sfera de deservire a populaţiei privind activitatea pe vreme de caniculă etc.

De asemenea, Asociația ”Spații Verzi” va intensifica controlul privind activitatea echipelor de salvamari în zonele bazinelor acvatice autorizate pentru odihnă și supravegherea strictă a respectării de către populație a regulilor de comportament în locurile de agrement.

In this article