Pe drumurile din Chișinău au fost executate lucrări de plombare pe o suprafață de 3.800 m.p

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, în perioada 27 mai – 02 iunie 2024, Î.M. Regia „Exdrupo” a intervenit cu lucrări de întreținere și lichidare a...

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, în perioada 27 mai – 02 iunie 2024, Î.M. Regia „Exdrupo” a intervenit cu lucrări de întreținere și lichidare a situațiilor de avariere pe mai multe drumuri municipale.

„Astfel, în tot orașul au fost executate plombări cu asfalt fierbinte pe o suprafață totală de circa de 3.800 m.p., iar alte suprafețe au fost pregătite pentru asfaltare în săptămâna curentă”, a scris edilul.

Cel mai mare volum de lucrări a fost realizat pe bd. Mircea cel Bătrân (tronson str. Petru Zadnipru – str. Ion Dumeniuc) și pe str. Alba Iulia, unde au loc lucrări de pregătire pentru aplicarea tratamentului bituminos Slurry Seal.

În același timp, la intersecția str. Socoleni și Calea Orheiului s-au executat lucrări de supralărgire a părții carosabile, pentru construcția unei noi benzi de virare, iar pe str. Nicolae Dimo, Ștefan Neaga și Gheorghe Cașu s-a lucrat la amenajarea trotuarelor, fiind montate borduri și amenajat pietriș.

Totodată, muncitorii au continuat lucrările de reparație și a podului din str. Mihai Viteazul, a tronsonului de pe bd. Decebal, unde se repară zona pietonală, iar în sectoarele Botanica și Rîșcani – cele de reabilitare a acceselor către instituțiile educaționale.

Intens s-a lucrat și la înnoirea marcajelor rutiere, acestea fiind aplicate pe o suprafață totală de circa 2500 m.p., în toate sectoarele orașului și au fost reparate 83 de indicatoare rutiere.

De asemenea, menționează Ion Ceban, un efort sporit s-a depus și la înlăturarea consecințelor ploilor torențiale, prin curățarea frunzelor, gunoaielor și nămolului, peste 3.000 grilaje și receptoare a apelor pluviale, fiind efectuate 86 de curse de evacuare a gunoiului. La fel, 22 de artere importante au fost spălate de nămol.

Lucrările de întreținere a infrastructurii rutiere vor continua și pe parcursul săptămânii curente.

In this article