Pavel Filip, către o companie americană: Vom face tot posibilul să vă convingem să investiți în țara noastră

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții unui grup a unei companii americane, care se află la Chișinău cu ocazia participării la Forumul de afaceri Republica Moldova-SUA,...

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții unui grup a unei companii americane, care se află la Chișinău cu ocazia participării la Forumul de afaceri Republica Moldova-SUA, transmite Breaking News.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a declarat că actuala vizită a companiilor americane este cea mare misiune de afaceri în Republica Moldova și este doar începutul consolidării relațiilor economice dintre țările noastre.

Între Republica Moldova și SUA sunt semnate 64 de tratate bilaterale, între care acordurile privind relațiile comerciale și protejarea reciprocă a investițiilor. În proces de negociere sunt Convenția pentru evitarea dublei impuneri și Acordul privind transportul aerian. În țara noastră activează 406 întreprinderi cu capital american, suma investițiilor fiind de circa 527 milioane de lei.

In this article


Join the Conversation