Patru ucraineni deghizați în preoți au vrut să ajungă ilegal în R. Moldova

În apropierea graniței cu Republica Moldova, polițiștii de frontieră din Ucraina au reținut patru persoane, dintre care trei, erau îmbrăcați în haine de biserică și s-au prezentat drept...

În apropierea graniței cu Republica Moldova, polițiștii de frontieră din Ucraina au reținut patru persoane, dintre care trei, erau îmbrăcați în haine de biserică și s-au prezentat drept preoți. Acest lucru a fost raportat de centrul de presă al Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei marți, 12 decembrie.

„Doi dintre aceștia au fost «înzestrați» cu haine de un al treilea – un cleric activ al bisericii Patriarhiei Moscovei, anterior protopop în vistieria Lavrei Kiev-Pechersk. Toți patru au încercat să treacă ilegal granița cu Moldova”, se arată în raport.

Mascarada lor nu s-a încheiat aici. Afacerile care promiteau să-i transfere pe „preoți” peste graniță s-au dovedit a fi și ele false.

„O persoană care a luat câte 4.000 de euro pentru a-i trece cu o barcă pe malul drept al Nistrului, i-a plimbat pe un lac, lăsându-i în regiunea Ismail, deși i-a anunțat că sunt deja în Moldova”, au relatat polițiștii de frontieră din țara vecină.

In this article