Patru persoane, înjunghiate într-o localitate din Norvegia. Suspectul a fost reținut

Cel puțin patru persoane au fost înjunghiate și rănite vineri în valea Numedal din sud-estul Norvegiei, una dintre victime fiind în stare critică, a declarat poliția. Suspectul a...

Cel puțin patru persoane au fost înjunghiate și rănite vineri în valea Numedal din sud-estul Norvegiei, una dintre victime fiind în stare critică, a declarat poliția.

Suspectul a fost reținut. „Pot confirma că îl avem pe infractor sub control”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, potrivit The Independent .

Atacul cu cuțitul a avut loc în localitatea Nore, situată la nord-est de capitala Oslo. Mai multe ambulanțe, inclusiv ambulanțe aeriene, au fost trimise la fața locului.

Atacul a avut loc la două zile după ce un danez a pledat vinovat că a înjunghiat mortal cinci persoane în octombrie anul trecut, într-un oraș norvegian din apropiere de Nore.

Espen Andersen Braathen, în vârstă de 38 de ani, a recunoscut, de asemenea, că a încercat să ucidă alți 11 cu un arc și săgeți, în timp ce a vizat la întâmplare oameni din Kongsberg..

Poliția a crezut inițial că este un „act de terorism ”, înainte de a realiza că Braathen suferea de o boală mintală. Procuratura a cerut instanței să-l condamne la îngrijiri psihiatrice.

„Sperăm că vom primi răspunsuri”, a spus procurorul Andreas Christiansen înainte de începerea procesului, care este programat să se desfășoare până pe 22 iunie.

In this article