O nemțoaică trece de la mașină la cal din cauza creșterii prețului la benzină

Prețurile în creștere ale carburanților îi obligă pe europeni să ia măsuri mai degrabă neobișnuite pentru a economisi bani în portofel. Potrivit postului de televiziune “Mir 24”, o...

Prețurile în creștere ale carburanților îi obligă pe europeni să ia măsuri mai degrabă neobișnuite pentru a economisi bani în portofel. Potrivit postului de televiziune “Mir 24”, o nemțoaică a trecut de la o mașină la un cal pentru a economisi bani.

Nemțoaica Stephanie Kirchner spune că mașina ei consumă între 13,5 și 19 litri de combustibil la 100 km. Iar când reușește să se descurce cu un cal în fiecare zi, economisește până la 250 de euro pe lună. Dar, potrivit femeii, astfel de călătorii low-cost sunt consumatoare de timp. În loc să călătorească 15 minute, îi ia aproape o oră să ajungă la serviciu. Mai există o altă nuanță – în oraș nu există locuri de parcare pentru cai.
Dar inconvenientele nu o opresc pe nemțoaică, ea este convinsă că lumea ar fi un loc mai bun dacă majoritatea oamenilor și-ar înlocui mașina cu un cal. Nu veți găsi un mijloc de transport mai ecologic.

În prezent, prețul unui litru de benzină în Germania este de aproximativ 2,5 euro. Până în urmă cu două săptămâni, se putea face plinul unei mașini cu doi euro pe litru.

In this article