Patru persoane, în judecată: Cum au intrat ilegal în posesia unui apartament

Procurorii PCCOCS, împreună cu ofițerii INI și DGUP, au finalizat urmărirea penală în privința a patru persoane, învinuite de obținerea prin înșelăciune a unui apartament din Chișinău, cu...

Procurorii PCCOCS, împreună cu ofițerii INI și DGUP, au finalizat urmărirea penală în privința a patru persoane, învinuite de obținerea prin înșelăciune a unui apartament din Chișinău, cu o valoare de peste 800.000 de lei.

Este vorba despre trei femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 37 și 67 de ani. Potrivit informațiilor, femeia de 67 de ani, cu dublă cetățenie (MD/RU), avea rolul de organizator și beneficiar al escrocheriei.

Aceasta o cunoștea pe victimă din perioada în care tatăl ei avea o relația de concubinaj cu proprietara apartamentului. Unicul moștenitor legal era nepotul victimei, care însă își ispășea pedeapsa în închisoare pentru o infracțiune.

“Cu ceva timp înainte de decesul proprietarei în primăvara lui 2021, femeia cu rol de organizator, care periodic o vizita, a intrat în posesia actelor de identitate ale acesteia și le-a tăinuit. Astfel, proprietara a fost în imposibilitate să demareze procedurile de perfectare a testamentului de moștenitor pentru nepot.

În schimb, la două luni de la decesul proprietarei, femeia cu rol de organizator al acestei escrocherii i-a convins pe ceilalți trei învinuiți să accepte calitatea de martori ai scrierii testamentului din numele proprietarei, cu o dată anterioară decesului ei, dar cu semnătura imitată a acesteia. Testamentul deci a fost scris în beneficiul principalei învinuite și a fost prezentat la notar, unde în baza declarațiilor false ale martorilor indicați în act, principala învinuită a devenit proprietară a apartamentului, prin înșelăciune”, comunică Procuratura Generală.

La solicitarea procurorilor, asupra apartamentului și conturilor bancare ale învinuitei a fost aplicat sechestru. Potrivit legii, escrocheria comisă în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoare de la șapte la 10 ani.

In this article