Noi decizii, aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale

Un teren cu suprafața 0,4 ha a fost transmis din proprietatea „Moldsilva” în administrarea Serviciului Vamal, în scopul fluidizării traficului rutier și continuării lucrărilor de reabilitare și modernizare...

Un teren cu suprafața 0,4 ha a fost transmis din proprietatea „Moldsilva” în administrarea Serviciului Vamal, în scopul fluidizării traficului rutier și continuării lucrărilor de reabilitare și modernizare a postului vamal Sculeni, de la frontiera moldo-română. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată de prim-ministra Natalia Gavrilița. 

 

Lucrările de modernizare a postului vamal Sculeni fac parte dintr-un amplu proiect de reabilitare a birourilor vamale Albița – Leușeni, Sculeni – Sculeni și Giurgiulești – Giurgiulești, finanțat de Guvern, cu suportul Uniunii Europene.

De asemenea, Dispoziția CSE prevede simplificarea procedurilor de achiziție, proiectare, instalare și conectare a generatoarelor. Astfel, autoritățile publice vor expedia Agenției Achiziții Publice darea de seamă și decizia de atribuire a contractului ca rezultat al procedurii de negociere fără publicare, cu argumentarea necesității procurării urgente. Agenția Achiziții Publice va examina documentele recepționate timp de 24 ore de la primirea acestora.

Membrii CSE au mai decis alocarea Ministerului Apărării a 566,7 mii lei din Fondul de Intervenție al Guvernului, în vederea acordării  sporului  de  compensare  pentru  munca  prestată  în condiții de risc sporit pentru sănătate, pentru perioada 1 iulie – 5 decembrie 2022, a personalului detașat în Centrul Unic de Gestionare a Crizei.

 

Textul Dispoziției nr.51 a CSE poat fi consultat la următorul link : https://bit.ly/3H0Z22I

In this article