Patru acte falsificate, depistate la trecerea frontierei de EST

Patru permise de conducere cu semne clare de falsificare au fost depistate la trecerea frontierei de EST a țării. Cei care foloseau aceste acte falsificate sunt cetățeni străini....

Patru permise de conducere cu semne clare de falsificare au fost depistate la trecerea frontierei de EST a țării. Cei care foloseau aceste acte falsificate sunt cetățeni străini.

În punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, primul străin documentat este cetățean al Turciei de 53 de ani. Acesta s-a prezentat în fluxul călătorilor – pietoni, pe sensul de ieșire din Moldova. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus persoana unul control adițional, iar ca rezultat a fost depistat permisul turcesc. Despre faptul că este falsificat, persoana nu a putut explica.

În același punct de trecere, un cetățean al Vietnamului a fost depistat cu două permise de conducere neveridice. Străinul de 28 de ani s-a prezentat la volanul unui autoturism, cu numere de înmatriculare ucrainene. La audieri, tânărul a relatat că actele au fost obținute în Ucraina, contra sumei de 950 de dolari. Persoana și-a putut continua călătoria, conducând mijlocul de transport, în baza celui de-al treilea permis original.

Încheie șirul ilegalităților un alt cetățean al Turciei de 40 de ani, pasager al unei curse regulate cu destinație –  Ucraina. Polițiștii de frontieră din punctul de trecere a frontierei Tudora au supus unui control adițional străinul, pentru a exclude orice tip de risc. Ca urmare, a fost depistat un permis de conducere fantezist (nerecunoscut de niciun stat). În declarații, bărbatul a spus că și-a perfectat actul în Ucraina, oferind 1000 grivne.

Pe fapte, polițiștii de frontieră din Direcția regională EST continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

In this article