PAS i-a iertat judecătorului Răducanu cele 15 dosare pierdute la CEDO? Vezi declarația făcut de unul dintre liderii formațiunii

Un judecător, care a pierdut 15 dosare la CEDO și a prejudiciat statul Republica Moldova cu 2,5 milioane de lei, poate fi membru al Consiliului Suprem de Securitate...

Un judecător, care a pierdut 15 dosare la CEDO și a prejudiciat statul Republica Moldova cu 2,5 milioane de lei, poate fi membru al Consiliului Suprem de Securitate (CSS) și poate avea acces la secretul de stat, consideră unul dintre liderii PAS, Sergiu Litvinenco. Opinia a fost expusă în cadrul ședinței Parlamentului de astăzi, unde guvernul Gavriliță a venit să ceară vot de încredere.

– Adela Răileanu (deputat PSRM): Un judecător care a pierdut 15 dosare la CEDO și a prejudiciat moldovenii cu peste 2,5 mln lei, poate să dețină dreptul la secretul de stat și dacă poate fi membru la CSS?

– Sergiu Litvinenco (ministru al Justiției desemnat, deputat PAS): Eu din câte cunosc doamna Răducanu a fost judecător care s-a opus sistemului oligarhic și a capturării justiției în perioada lui Plahotniuc.

– Adela Răileanu (deputat PSRM): Am avut doar declarații politice, nu am avut răspunsul unui potențial ministru al Justiției. Păcat pentru justiția moldovenească.

Amintim că recent Maia Sandu a numit-o pe Tatiana Răducanu membru al CSS de pe lângă președintele țării. Presa a scris că Răducanu este mătușa lui Alexandru Machedon, unul dintre sponsorii campaniei electorale a Maiei Sandu.

In this article