Batrîncea, în plenul Parlamentului: Din banii furați din băncile Moldovei se încearcă a fi cumpărați unii deputați

Din banii furați din sistemul bancar din Moldova, astăzi se încearcă a fi cumpărați unii parlamentari, pentru a mări grupul parlamentar creat în numele celui care a coordonat...

Din banii furați din sistemul bancar din Moldova, astăzi se încearcă a fi cumpărați unii parlamentari, pentru a mări grupul parlamentar creat în numele celui care a coordonat această schemă. Declarația a fost făcută în plenul Parlamentului de președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

Dezbaterile s-au iscat în timpul discuțiilor asupra unui proiect propus de deputatul PSRM, Vladimir Golovatiuc, prin care se propune ca Banca Națională a Moldovei să prezinte Parlamentului, până la 1 aprilie 2020, un raport privind legalitatea, modalitatea de repartizare și utilizare a creditelor de urgență acordate pentru ”Banca de Economii” SA, BC ”Banca Socială” SA și BC ”Unibank” SA.

Proiectul a fost salutat de toate fracțiunile cu excepția fracțiunii Partidului Șor, care a cerut mai multe explicații autorului documentului.

Președintele fracțiunii PSRM i-a sugerat autorului proiectului să nu piardă timpul să le explice cum a funcționat schema furtului din bănci, celor care cunosc din interior cum a funcționat această schemă.

”Cu acești bani astăzi se cumpără și au fost cumpărați deputați care formează un grup în numele unei persoane care a coordonat această schemă, așa că vă invit să nu fiți cinici și să duceți în eroare populația”, a replicat deputatul PSRM, Corneliu Furculiță.

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a adăugat că în sfârșit Parlamentul, Guvernul și Procuratura au început să întreprindă măsuri concrete în aflarea adevărului despre furtul miliardului.

”În toți acești ani nu au fost pornite dosare penale anume pentru furtul bancar. Astăzi ne citesc lecții acei care au desenat schemele furtului miliardului, în loc să depună depoziții în procuratură. Asta e așa-numita democrație parlamentară”, a declarat Batrîncea.

”Din câte cunoaștem astăzi din banii furați din băncile Moldovei se încearcă a fi cumpărați unii deputați, astfel ca cineva să poată crea o majoritate parlamentară. Suntem convinși că organele procuraturii vor investiga acest aspect și cetățenii țării își vor cunoaște eroii”, a adăugat deputatul.

Vicepreședintele Parlamentului s-a arătat convins că Procuratura va face ordine, astfel ca statul Republica Moldova să fie restabilit în drepturi, cetățenii să afle adevărul, iar banii furați din bănci să fie recuperați.

In this article