Partidul ȘOR a fost lipsit de alocații din bugetul de stat pentru încălcări GRAVE ale legislației electorale

Partidul Politic ”Șor” a încălcat flagrant legislația electorală în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare noi în circumscripția 38 Hâncești. Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, astăzi, că...

Partidul Politic ”Șor” a încălcat flagrant legislația electorală în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare noi în circumscripția 38 Hâncești. Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, astăzi, că formațiunea a ascuns cheltuielile suportate în campania pentru scrutinul din 15 martie.

Potrivit datelor prezentate de CEC, Partidul Politic ”Șor” nu a reflectat în raportul financiar suma de 177.450 de lei.
CEC a avertizat formațiunea în legătură cu nereflectarea și nedeclararea cheltuielilor pentru campania electorală și a obligat-o să prezinte aceste date până în data de 6 martie. Totodată, CEC a stabilit că Partidul Politic ”Șor” a depășit considerabil plafonul mijloacelor financiare ce pot fi virate grupului de inițiativă.

În baza Codului Electoral, CEC a decis să lipsească formațiunea de alocațiile de la bugetul de stat până la finele acestui an. Decizia CEC intră în vigoare la data adoptării.

In this article