Indemnizații de până la 10 000 lei pentru copiii, care au rămas fără părinți

1254 de tineri din Moldova vor beneficia de indemnizaţii lunare pentru întreţinere. Este vorba despre minorii, care au rămas fără ocrotire părintească chiar și temporar, precum şi tinerii...

1254 de tineri din Moldova vor beneficia de indemnizaţii lunare pentru întreţinere. Este vorba despre minorii, care au rămas fără ocrotire părintească chiar și temporar, precum şi tinerii care, până la împlinirea vârstei de 18 ani, deţineau acest statut și care își continuă studiile. Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect în acest sens.

Potrivit documentului, elevii sau studenții, cu vârsta de până la 18 ani, vor primi lunar câte 2198,8 lei, iar cei care au mai mult de 18 ani – 2028,3 lei.

De asemenea, tinerii vor putea beneficia de indemnizații inclusiv pe perioada vacanțelor, cu excepția ultimului an de studii, pentru care indemnizația se stabilește până la finalizarea sesiunii de examene.

Totodată, noul proiect de hotărâre păstrează dreptul copiilor râmași fără ocrotire părintească și care sunt plasați în școală de tip internat de a beneficia de indemnizație unică la absolvirea școlii de tip internat în valoare de 5000 lei, dar și indemnizația unică la absolvirea instituției de învățământ – 10 000 lei.

Prevederile prezentului proiect de Hotărâre vor intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2021.

In this article