Parlamentul a votat: Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară

Deputata partidului politic „Șor” a rămas fără imunitate parlamentară. Parlamentul a votat două dintre cererile procurorului general interimar, Ion Munteanu. Hotărârile au fost susținute de 59 de deputați....

Deputata partidului politic „Șor” a rămas fără imunitate parlamentară. Parlamentul a votat două dintre cererile procurorului general interimar, Ion Munteanu. Hotărârile au fost susținute de 59 de deputați.

Ion Munteanu a prezentat, de la tribuna Parlamentului, cererile prin care s-a solicitat încuviințarea ridicării imunității lui Tauber, în vederea reținerii, arestării și trimiterii în judecată penală.

Deocamdată deputații au votat ridicarea imunității parlamentare a deputatei în Parlamentului R. Moldova Marina Tauber pe două capete de acuzare:

1. Acceptarea cu bună știință a finanțării concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat, în formă prelungită, pe episodul privind acceptarea cu bună știință a finanțării concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat în perioada campaniei electorale în cadrul alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți din 21 noiembrie 2021.

2. Acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat, inclusiv în perioada 13 iulie 2022 – 01 mai 2023.

Deputații urmează să voteze ridicarea imunității pe încă un capăt de acuzare.

Solicitarea procurorului a fost examinată în absența deputatei. Ea se află în arest la domiciliu, însă a fost invitată la ședința Parlamentului, pentru a i se oferi cuvântul. Deputata nu a răspuns la solicitarea Parlamentului și nu a înaintat vreo cerere pentru motivarea absenței.

Pe 18 mai 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a prelungit mandatul de arest la domiciliu aplicat deputatei și vicepreședintei Partidului Șor, Marina Tauber, cu 20 de zile.

Pe 1 mai, chiar de ziua ei de naștere, deputata a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău. Ea se îndrepta spre Tel Aviv, Israel, prin Istanbul, Turcia, argumentând că scopul era o problemă medicală.

La baza reținerii a stat ordonanța procurorului anticorupție, emisă tot pe 1 mai, pe motiv că „au fost încălcate condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate” în privința acesteia.

Știre în curs de actualizare…

In this article