Parlamentul a operat modificări la Legea Procuraturii

Examenul pentru candidaţii la funcția de judecător sau procuror va fi organizat de către Institutul Național al Justiției și va fi susținut în fața Comisiei pentru examenele...

Examenul pentru candidaţii la funcția de judecător sau procuror va fi organizat de către Institutul Național al Justiției și va fi susținut în fața Comisiei pentru examenele de absolvire.

Un proiect de lege ce prevede acest lucru a fost adoptat vineri, 6 decembrie, în două lecturi de parlament, comunică MOLDPRES.

Până în prezent, examenul respectiv este organizat concomitent cu cel de absolvire a cursurilor de formare inițială şi putea fi susţinut o singură dată pe an. Potrivit autorilor proiectului, acest lucru creează impedimente nejustificate candidaților de a accede în funcția de judecător sau procuror în temeiul vechimii în muncă.

În prezent, legea prevede ca persoana care candidează la funcția de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia să aibă o experiență profesională neîntreruptă în domeniul dreptului în ultimii 10 ani.

In this article

Join the Conversation