PACE constată inacceptabilă reacția Ministerului de Externe: MAEIE se implică în campania electorală

Partidul PACE a luat act de comunicatul Ministerului Afacerilor Externe și constată inacceptabilă reacția unei autorități de stat, al cărui rol este apărarea intereselor Moldovei și respectarea drepturilor...

Partidul PACE a luat act de comunicatul Ministerului Afacerilor Externe și constată inacceptabilă reacția unei autorități de stat, al cărui rol este apărarea intereselor Moldovei și respectarea drepturilor cetățenilor ei. 

Într-un comunicat de presă, reprezentanții PACE cer MAEIE să explice opiniei publice de urgență de când nerespectarea regulilor de călătorie se soldează cu reținerea unor personae.

“De ce din tot avionul care a făcut deplasarea de la Chișinău la Moscova, au fost reținute doar persoanele din delegația PACE, dar mai ales cum poate susține că nu s-au respectat regulile de călătorie în condițiile  în care nu a avut funcționari consulari prezenți la fața locului. În același timp cerem, să ni se explice de ce nu a dat niciun răspuns adresei oficiale a Partidului Acasă Construim Europa (PACE) din data de 02.07.2021 în care era anunțată deplasarea unei delegații politice în Rusia”, au declarat cei din PACE.

În lipsa unor explicații rapide și concludente, Partidul Acasă Construim Europa consideră că MAEIE se implică în campania electorală pe față, de partea unor adversari politici.

Amintim că de azi-dimineață, liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, este reținut pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, unde a ajuns cu alți doi candidați pentru funcția de deputat, Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa, ca să meargă la o întâlnire electorală cu moldovenii din Rusia.

In this article