Oricare ajutor exterior este bun și necesar R.Moldova, depinde care sunt condiționalitățile, spune Furculiță

Practica guvernărilor de dreapta în Moldova arată că acestea sunt gata să ia decizii în detrimentul cetățenilor, atunci când se împrumută de la organismele financiare internaționale. Declarația a...

Practica guvernărilor de dreapta în Moldova arată că acestea sunt gata să ia decizii în detrimentul cetățenilor, atunci când se împrumută de la organismele financiare internaționale. Declarația a fost făcută la Europa Liberă de liderul fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță. Deputatul a menționat că, dacă va veni la guvernare, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va pune în capul mesei în discuție cu creditorii internaționali interesele naționale și ale poporului moldovean.

”Noi subliniem că oricare ajutor exterior este bun și necesar Republicii Moldova, depinde care sunt condiționalitățile sub care se subscrie acest ajutor. Cel care este și nu afectează independența Republicii Moldova, nu afectează sfera socială, nu solicită anumite reduceri ca vârsta de pensionare, deci este un ajutor care va fi primit de guvernul care va fi susținut de către bloc. Dacă va fi alt guvern, atunci o să vedem care sunt măsurile lor, dar, de obicei, practicile guvernelor de dreapta noi le cunoaștem. Ei merg înspre înrăutățirea acelor plăți sociale, ei merg spre ridicarea vârstelor de pensionare, fiindcă sunt mai puțin pregătiți pentru un dialog mai serios cu organismele corespunzătoare internaționale. În opinia noastră, și noi suntem siguri, fiindcă acest lucru a fost susținut până în 2009, cu organismele financiare trebuie de discutat, trebuie de apărat interesele Republicii Moldova și ale poporului moldovean și este posibil de obținut ajutoare financiare dacă ele sunt necesare pentru țară”, a spus parlamentarul.

În cadrul aceluiași interviu, socialistul a reiterat că pentru Republica Moldova reformă administrativ-teritorială ar aduce doar minusuri, fiindcă va mări haosul în care se află țară.

In this article