Organizatoarea “Maratoanelor dorințelor”, Elena Blinovskaia, trimisă din nou în centrul de detenție preventivă

Judecătoria districtului Zamoskvoretsky din Moscova a schimbat măsura de reținere pentru Elena Blinovskaia, fondatoarea “maratoanelor dorințelor” și a trimis-o din arest la domiciliu în centrul de detenție preventivă...

Judecătoria districtului Zamoskvoretsky din Moscova a schimbat măsura de reținere pentru Elena Blinovskaia, fondatoarea “maratoanelor dorințelor” și a trimis-o din arest la domiciliu în centrul de detenție preventivă până la 26 aprilie, relatează Mediazona.
Ancheta a declarat că Blinovskaia “a ignorat cu cinism” restricțiile impuse.

La 22 ianuarie 2024, un alt dosar penal a fost deschis împotriva lui Blinovskaia – în temeiul articolului privind circulația ilegală a mijloacelor de plată (articolul 187, alineatul 1 din Codul penal). Nu se specifică ce a dat naștere acestui caz. Pedeapsa maximă în temeiul acestei părți a articolului este de până la șase ani de închisoare.

Elena Blinovskaia, bloggeriță, prezentatoare de televiziune și organizatoare a cursurilor de psihologie și dezvoltare personală numite “maratonul dorințelor”, a fost reținută la 28 aprilie 2023, când a încercat să părăsească Rusia spre Belarus cu mașina.

Blinovskaia a fost acuzată că nu a plătit impozite de peste 918 milioane de ruble și că a spălat 43 de milioane de ruble “obținute prin mijloace criminale”. Instanța a trimis-o în arest la domiciliu. Împreună cu penalitățile și amenzile, datoria totală a lui Blinovskaia către autoritățile fiscale se ridică la 1,4 miliarde de ruble.

La începutul lunii decembrie 2023, canalele Telegram au raportat că Blinovskaia a plătit datoria, dar avocatul fondatorului “maratonului dorințelor” nu a confirmat această informație.

In this article