Opt persoane vor ajunge pe banca acuzaților în dosarul de concesionare a Aeroportului Chișinău

Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi că a terminat urmărirea penală pe un alt segment al investigației ce vizează concesionarea Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit procuraturii, obiectul...

Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi că a terminat urmărirea penală pe un alt segment al investigației ce vizează concesionarea Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit procuraturii, obiectul investigației cuprind acțiunile ilegale ale persoanelor publice și de demnitate publică la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, ce a cauzat statului prejudiciul material în mărime de 392.105.823 lei.

În cadrul cauzei penale au fost puși sub învinuire de comiterea abuzului de serviciu opt persoane cu funcții de demnitate publică și anume: un fost prim-ministru al Republicii Moldova, un fost ministru al Economiei, un fost director al Agenției Proprietății Publice, un fost director adjunct al Agenției Proprietății Publice, un fost șef adjunct al Direcției din cadrul Agenției Proprietății Publice, un fost director general interimar al ÎS Aeroportul Internațional Chișinău, un fost director financiar al ÎS Aeroportul Internațional Chișinău, șef al serviciului analiză economică al ÎS Aeroportul internațional Chișinău.

În scopul recuperării prejudiciului cauzat, Procuratura Anticorupție, în comun cu ARBI CNA, a aplicat sechestru pe bunurile și activele învinuiților în sumă de 28.720.729,91 lei.

In this article