OPINIE // Obiceiul Maiei Sandu de a vorbi din numele poporului amintește de perioada marilor dictatori ai lumii

Obiceiul Maiei Sandu de a vorbi din numele poporului amintește de perioada marilor dictatori ai lumii, care au subjugat statul, vorbind din numele cetățenilor. La această concluzie au...

Obiceiul Maiei Sandu de a vorbi din numele poporului amintește de perioada marilor dictatori ai lumii, care au subjugat statul, vorbind din numele cetățenilor. La această concluzie au ajuns deputații Vasile Năstase (PPDA) și Vlad Batrîncea (PSRM) în cadrul emisiunii “Acces direct” de la NTV Moldova.

„Nu este bine când un politician vorbește în numele poporului. În general art.2 din Constituție spune că nu ar fi bine… În numele poporului a vorbit Mussolini, Hitler, Stalin și alții. Ei erau poporul”, a spus Vasile Năstase.

În replică, vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, a declarat că mandatul Maiei Sandu tot mai mult îi amintește de perioada când țara era controlată de Vlad Plahotniuc.

“Maia Sandu vrea să fie un Plahotniuc-2: să controleze Parlamentul, Guvernul, să aibă sub călcâi Justiția, să fie Procuror General, judecător, totul într-o singură persoană (…) dar nici Plahotniuc nu și-a permis să se plaseze deasupra Constituției”, a spus Batrîncea.

In this article