OPINIE // Despre arhitecta-șefă a Chișinăului: A fost la Sturza, Tarlev, Sandu, Tkaciuk și acum a ajuns la Ceban

Politicienii din Republica Moldova se dușmănesc public și afișează diferite viziuni dar, pentru unii acest lucru nu contează deloc. Pentru ei contează vreo funcție la cald undeva nu...

Politicienii din Republica Moldova se dușmănesc public și afișează diferite viziuni dar, pentru unii acest lucru nu contează deloc. Pentru ei contează vreo funcție la cald undeva nu departe de vârful puterii politice sau executive. Anume de acest principiu se conduce, conform mai multor cunoscuți, actuala arhitectă-șef a municipiului Chișinău, Svetlana Dogotaru.

Absolventă a unui Institut de la Bălți care era doar formal instituție de învățământ dar în realitate o simplă fabrică de diplome (Institutul Nistrean de Economie și Drept), dna Dogotaru a reușit “performanța”să lucreze în echipele premierilor ion sturza, Vasile Tarlev și Maia Sandu.

La Tarlev a fost viceministră al Ecologiei, Construcțiilor și Dezvoltării Teritoriului.

În 2016, atunci când pe nedoPrințul de Pârjolteni l-au fraierit cu funcția de premier, ea a fost candidata la funcția de Ministru al Construcțiilor. Iată CV-ul de atunci:

Cu ion sturza o leagă nu doar faptul că era șefa pe fabrica lui de țevi de plastic din Călărași “Palplast” dași a condus fundația de caritate în numele familiei care se crede princiară.

În Guvernul condus de Maia Sandu a fost secretar de stat la Ministerul Economiei şi Infrastructurii, condus de Vadim Brânzan.

Mai mult ca atât, aceasta se pare că se bucură şi de simpatia ex-consilierului lui Vladimir Voronin, Mark Tkaciuk şi a avut minimum o colaborare cu acesta. Astfel, judecând după o postare pe o reţea de socializare a lui Mark Tkaciuk, Svetlana Dogotaru, alături de Irina Irbitskaia (expert moscovit) a avut o prezentare la biblioteca civilizaţiilor „Mark Bloch”, fondată de Mark Tkaciuk:

Interesant, oare cine e următorul politician cu care va lucra Svetlana Dogotaru?

Sănătate și pace tuturor!

Sursa: luchianiuc.com

______________________________________________________________________________________________

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă poziția site-ului BreakingNews.MD.

In this article