Igor Dodon a discutat cu Alexandr Lukașenko despre criza din regiune, provocată de COVID-19

Președintele țării, Igor Dodon, a discutat online cu Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko. Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii cu privire la situația politică și...

Președintele țării, Igor Dodon, a discutat online cu Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko. Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii cu privire la situația politică și economică din regiune. De asemenea, au discutat despre măsurile ce se întreprind în vederea combaterii și prevenirii virusului COVID-19.

Igor Dodon a apreciat activitatea colegilor belaruși pe această dimensiune, și le-a mulțumit pentru invitația de a efectua un schimb de experiență a medicilor din ambele țări.

Cei doi șefi de stat au discutat și despre evenimentele organizate cu prilejul aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

“Am fost unanimi în opinia că Marea Victorie este o sărbătoare importantă pentru popoarele noastre. Am anunțat că în Moldova, în legătură cu pandemia, evenimentele de amploare legate de aniversare vor fi transferate pentru 24 august. Totodată, am fost impresionat de faptul că în Belarus, Parada Victoriei va avea loc pe 9 mai, cu respectarea tuturor măsurilor de securitate”, a menționat președintele pe pagina sa de Facebook.

În cadrul discuției, părțile au abordat și modul în care va fi organizată ședința Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice, preconizată pentru 19 mai, la Minsk. Președintele Igor Dodon a menționat că dacă va fi necesar, el va merge la Minsk, pentru a participa la eveniment.

In this article