Operațiunea “Blonda”: Iată omul care a îndeplinit indicația Președinției de a o lăsa pe Marina Tauber fără mandat de primar

Eugen Rurac, fostul șef al Direcției apărarea regimului constituțional al Serviciului de Informații și Securitate, ar fi unul dintre principalii oameni care a coordonat operațiunea “Blonda” de scoatere...

Eugen Rurac, fostul șef al Direcției apărarea regimului constituțional al Serviciului de Informații și Securitate, ar fi unul dintre principalii oameni care a coordonat operațiunea “Blonda” de scoatere din cursa pentru primăria m. Bălți a Marinei Tauber, candidat al Partidului „Șor”. Despre aceasta scrie același canal de telegram – “Casa de Nebuni”, care a publicat mai multe detalii despre această operațiune, realizată de către SIS la indicația Președinției conduse de Maia Sandu, cu implicarea judecătorilor, a unor membri ai CEC și a MAI.

“Operațiunea “Blonda” a luat sfârșit la 05.12.2021 (a doua zi după al doilea tur de scrutin pentru primăria m. Bălți), în jurul orei 7.00, cănd BMW-ul lui Rurac (Eugen Rurac, pe atunci șef de Direcție SIS) a părăsit preajma Curții de Apel Bălți, iar polițiștii au primit ordin să închidă secțiile de votare și evacuarea buletinelor de vot, fapt despre care SIS-ul a raportat conducerii țării…”, scrie canalul de telegram.

Amintim că acum două săptămâni, pe canalul respectiv de telegram au început să apară informații despre operațiunea “Blonda” – eliminarea din alegeri a Marinei Tauber pentru care au votat în primul tur de scrutin aproape jumătate din alegătorii ieșiți la vot la alegerile pentru primăria Bălți. Au fost oferite mai multe detalii despre rolul a doi șefi din SIS, a doi membri din Comisia Electorală Centrală, a unor judecători de la Curtea de Apel Bălți, dar și de la CSJ, precum și rolul pe care l-au avut poliția și contracandiatul Nicolae Grigorișin, ales ulterior primar de Bălți.

In this article