Operațiunea anti-drog pe Telegram: Dezvăluirea unui grup de traficanți

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Botanica, sub conducerea   procurorilor Procuraturii mun. Chișinău- Oficiul Botanica, au deconspirat...

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Botanica, sub conducerea   procurorilor Procuraturii mun. Chișinău- Oficiul Botanica, au deconspirat activitatea infracțională a unui grup de persoane suspectate de realizarea substanțelor narcotice prin intermediul aplicației Telegram. 

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că suspecții, prin intermediul aplicației Telegram, primeau coordonatele unde erau plasate droguri în cantități mari (1-2kg.) pe care le ridicau, apoi le ambalau în  doze mai mici pentru magazinele online, dar și pentru consumatorii finali. Ulterior le distribuiau în locuri ascunse pe teritoriul mun. Chișinău.

În cadrul acțiunilor de documentare, ofițerii de investigație au stabilit un minor de 16 ani, locuitor al capitalei implicat în infracțiune.

Acesta  ridica  droguri din diferite locații prin intermediul aplicației ,,Telegram” și,  prin înțelegere prealabilă cu deținuții din Penitenciarul nr. 9 arunca peste edificiile de pază ale Penitenciarului droguri de diferite tipuri în cantități deosebit de mari.

Minorul a fost reținut în flagrant în preajma Penitenciarului nr. 9 (Pruncul) în timp ce urma să arunce droguri peste edificiile de pază. 

Asupra acestuia au fost depistate droguri de tip marijuana, aproximativ 1 kg,  în valoare de aproximativ 200 000 de lei, învelite în peliculă, și cartele SIM.

Suspectul a predat benevol drogurile, fiind cercetat penal  în stare de libertate.

În acest caz a fost pornită o cauză penală pentru  circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare în proporţii deosebit de mari,  iar conform legislaţiei în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

În continuare se întreprind acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane implicate în acest caz.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article