Ion Ceban a avut o întrevedere cu Ambasadorul Cehiei în Republica Moldova

Primarul general Ion Ceban a avut o întrevedere cu Ambasadorul Cehiei în Republica Moldova, Excelența Sa, Stanislav Kazecky. Aceștia doi au abordat subiecte legate de participarea municipalității în...

Primarul general Ion Ceban a avut o întrevedere cu Ambasadorul Cehiei în Republica Moldova, Excelența Sa, Stanislav Kazecky.

Aceștia doi au abordat subiecte legate de participarea municipalității în cadrul proiectelor cu finanțare europeană.

„Am salutat deschiderea autorităților cehe în contextul consolidării relațiilor de colaborare, municipalitatea este interesată de cooperarea pe care o poate oferi Cehia în diverse domenii.

Am vorbit despre activitățile inițiate și proiectele implementate în ultimii 3 ani de Primăria Chișinău, precum și în gestionarea crizei energetice și cea a refugiaților”, a declarat Ceban.

Primarul și ambasadorul au mai discutat despre intenția Chișinăului de a stabili relații de colaborare cu alte orașe din Cehia, inclusiv Praga, în vederea preluării experienței în implementarea proiectelor realizate cu succes de companiile cehe în transportul public, managementul deșeurilor, precum și energiei regenerabile etc.

In this article