Ofițerul din garda președintelui rus: Putin este paranoic, stă mai mult în buncăr, nu folosește internetul

Un ofițer din garda personală a lui Vladimir Putin a fugit din țară și a dezvăluit culisele vieții președintelui rus. Sunt confirmate multe dintre lucrurile pe care le-a...

Un ofițer din garda personală a lui Vladimir Putin a fugit din țară și a dezvăluit culisele vieții președintelui rus. Sunt confirmate multe dintre lucrurile pe care le-a scris presa în ultimul an despre președintele rus: este paranoic, stă mai mult în buncăr, se teme pentru sănătatea lui și nu folosește internetul sau telefoane inteligente. Mai mult, are birouri identice în mai multe clădiri, ca dușmanii să nu știe unde e. Ofițerul fugit din Rusia răspunde și la marea întrebare: cât de bolnav este Vladimir Putin?

Gleb Karakulov, căpitan în cadrul Serviciului Federal de Protecție: „Îl consider un criminal de război. Are o teamă patologică pentru propria viață. Încă nu au venit cu Novichok după mine, dar au fost să discute cu rudele mele. Este într-o stare de sănătate mai bună decât alți oameni la vârsta lui. Nu trebuie să urmați ordinele lui criminale”.

Ilia Rojdestvenski, jurnalist Dossier.Center, a spus cum a reușit să fugă ofițerul: „Gleb Karakulov, căpitan în cadrul Serviciului Federal de Protecție (n.red. FSO), la mijlocul lunii octombrie 2022, a reușit să distragă atenția colegilor lui pentru câteva ore și a fugit în Turcia. Karakulov este ofițerul cu cel mai mare grad care fuge din țară în istoria modernă a Rusiei. Era inginer în cadrul departamentului de comunicații prezidențiale din FSO și lucra direct cu Vladimir Putin. A pus la dispoziția șefului statului și premierului linii sigure de comunicații și a fost în peste 180 de călătorii în străinătate în timpul celor 13 ani în FSO”.

Gleb Karakulov: „În februarie 2022 a început un război criminal și nu am mai putut să fac compromisuri. Nu mai puteam rămâne în slujba președintelui”.

Ilia Rojdestvenski: „Jumătate de planetă este obsedată de o întrebare: cum e sănătatea lui Putin?”

Gleb Karakulov: „Pot să vă spun că am fost în multe călătorii cu el, făcea multe deplasări înainte de 2020. După, a stat mai mult în buncăr și a făcut una, maxim trei, călătorii pe an. Este într-o stare de sănătate mai bună decât alți oameni de vârsta lui. Știu că oamenii din jurul președintelui fac teste PCR de mai multe ori pe zi.”

Ilia Rojdestvenski: „Poate Putin este bolnav în fază terminală și se teme să ia COVID?” Gleb Karakulov: „Dacă are ceva probleme de sănătate, sunt unele legate de vârstă. Probabil are ceva. Dar nimic serios, aș zice”.

 

Sursa: digi24.ro

In this article