Odnostalco i-a îndemnat pe deputații din opoziție să se gândească la oameni și să nu se ocupe cu fariseismul

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, a îndemnat deputații din Blocul ACUM să înceteze să manipuleze opinia publică și să nu speculeze pe marginea indexării semianuale a pensiilor. Potrivit parlamentarului,...

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, a îndemnat deputații din Blocul ACUM să înceteze să manipuleze opinia publică și să nu speculeze pe marginea indexării semianuale a pensiilor. Potrivit parlamentarului, documentul este o premieră pentru sistemul de pensii din Moldova, transmite Breaking News.

Odnostalco le-a amintit deputaților din Blocul ACUM că Guvernul Sandu, timp de cinci luni, nu a elaborat niciun proiect de lege în susținerea pensionarilor.

„Guvernul de astăzi face pași concreți. Poate nu atât de mari, dar necesari. Fostul Guvern nu a făcut nimic. A distrus sistemul social, medical. Nu a înfăptuit nicio reformă, au fost doar propuneri. A fost un Guvern de ONG-iști care și-a completat CV-urile cu o funcție în Guvern, ca atunci când vor merge în proiectele internaționale să ceară salarii mai mari”, a declarat deputatul PSRM.

Odnostalco i-a îndemnat pe deputații din opoziție să se gândească la oameni și să nu se ocupe cu fariseismul: „Oamenii salută această inițiativă și așteaptă ca Parlamentul să o voteze, ca legea să intre în vigoare cât de curând”.

Deputatul a explicat că indexarea va avea loc concomitent cu schimbarea prețurilor și nu peste un an.

Parlamentul de la Chișinău examinează astăzi proiectul de lege cu privire la indexarea pensiilor de două ori pe an: la 1 aprilie și 1 octombrie. Deputații din Blocul ACUM și cei din grupul Candu au declarat că nu vor susține aceste proiect de lege.

 

In this article