Octavian Țîcu acuză PPDA de plagiat

Deputatul Octavian Țîcu îl acuză pe colegul său, Vasile Năstase, că i-a copiat sesizarea depusă la Curtea Constituțională. Într-o postare pe Facebook, Țîcu l-a comparat pe fratele lui...

Deputatul Octavian Țîcu îl acuză pe colegul său, Vasile Năstase, că i-a copiat sesizarea depusă la Curtea Constituțională. Într-o postare pe Facebook, Țîcu l-a comparat pe fratele lui Andrei Năstase cu un restanțier, care “umblă și copie de la alții”.

“Ei bine, eu n-am să tac și voi spune că Platforma DA, prin Vasilică Năstase (cu mai multe antecedente de la alte „facultăți”), a copiat azi sesizarea privind abuzurile în amendarea cetățenilor R. Moldova pe timp de pandemie, depusă de Partidul Unității Naționale la Curtea Constituțională, și a depus-o la rândul lor la aceeași Curte, pentru a nu rămâne în urmă de gura lumii. Iar pentru a părea și mai autentici spațiului mioritic, PPDA a făcut din asta bravadă publică și politică”, a scris Țîcu.

Totodată, Octavian Țîcu spune că prin acest gest, deputații PPDA au devenit „ridicoli”.

„Morala poveștii pentru PPDA (dar și pentru alții ca ei): V-ați găsit profesorul, pe care să nu-l subestimați, pentru că va fi periculos și consecvent; v-ați supraapreciat capacitățile și priceperea de a copia, devenind ridicoli prin deconspirare; nu v-ați calculat șansele de reușită, pentru că n-ați câștigat decât reputația deja confirmată de restanțier al politicii din RM, care umblă și copie de la alții”, a conchis Țîcu.

In this article