Oamenii de afaceri solicită stoparea persecuțiilor și abuzurilor din partea procurorilor

Zeci de persoane au ieșit ieri, pe 23 ianuarie, în jurul orelor 16:00, să protesteze în fața Judecătoriei Centru, împotriva „abuzurilor comise de procurori” în dosarul Proimobil, intentat...

Zeci de persoane au ieșit ieri, pe 23 ianuarie, în jurul orelor 16:00, să protesteze în fața Judecătoriei Centru, împotriva „abuzurilor comise de procurori” în dosarul Proimobil, intentat de PCCOCS (Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale), încă în 2017.

Protestatarii au spus ca s-au săturat de abuzurile procurorilor, de preluarea afacerilor, practică ce nu a fost curmată nici în ziua de azi, scrie timpul.md.

Aceştia au pledat pentru o justiție corectă, pentru ca procurorii să-și îndeplinească responsabilitățile, nu să participe activ la preluarea afacerilor.

Oamenii au spun că-l susțin pe Vlad Musteață, care își apără businessul creat și dezvoltat personal și speră că instanța va ține cont de declarațiile procurorului general și va fi încetată practica de persecutare a oamenilor de afaceri.

Disputa pe marginea atacului-raider asupra Proimobil a început pe timpul guvernării Partidului Democrat, iar unele dosare încă se află pe rol în instanțele din R. Moldova din cauza tergiversărilor la indicația guvernării precedente, notează sursa citată.

In this article


Join the Conversation