O ucraineancă, pe banca acuzaților: A încercat să scoată din Moldova sute de mii de dolari și euro

O femeie de 45 ani din Ucraina a fost trimisă pe banca acuzaților, după ce în martie 2022 a încercat să scoată din Moldova spre România peste 12,7...

O femeie de 45 ani din Ucraina a fost trimisă pe banca acuzaților, după ce în martie 2022 a încercat să scoată din Moldova spre România peste 12,7 milioane de lei, în valută străină, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

PCCOCS menționează că, deși la traversarea frontierei aceasta a susținut că nu are bunuri spre declarare, banii au fost găsiți în valize printre bunurile personale, în sume de peste 395.000 USD și aproape 270.000 EUR.

Prin urmare, banii au fost ridicați, iar la solicitarea procurorilor PCCOCS, asupra acestora a fost aplicat sechestru. Ulterior, aceștia au fost transmiși Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, până la pronunțarea instanței de judecată.

Urmărirea penală continuă, așa cum oamenii legii consideră că femeia acționa în cadrul unui grup criminal organizat, specializat în scoaterea banilor din Ucraina, prin Moldova, cu eludarea directă a prevederilor legale. Conform legii, contrabanda se pedepsește cu închisoarea de la patru la 10 ani.

Procuratura precizează că, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, învinuita se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article